27 Aralık 2013 Cuma

SGK de Elzem



Günümüzde büyük bir hız ile gelişmekte olan teknoloji sayesinde artık internet insanların günlük yaşamları içerisinde çok daha etkin bir rol üstlenmeye başlamıştır. Günümüzde insanların günlük yaşantıları içerisinde sıklıkla her noktada yer almakta olan internet üzerinde yer almakta olan olanaklar ve avantajlar insanların günlük pek çok işlemini oturdukları yerden daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapabilmesine olanak sağlamaktadır.

İnternet üzerinde yer almakta olan olanakların insanlara sunmakta olduğu avantaj ve olanaklar nedeni ile de ülkemizde devlet tarafından vatandaşların pek çok resmi işlemini gerçekleştirebilmesine olanak sağlayacak uygulama ve sistemler ile internet üzerinde gerçekleştirilmektedir. Bu noktada ülkemizde vatandaşların en çok işlem gerçekleştirmekte olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu sunmakta olduğu internet hizmetleri ile ön plana çıkmaktadır.

Günümüzde ssk iş kazası bildirimi işlemini internet üzerinden yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlamakta olunan sgk iş kazası bildirimi uygulamasına yazının sonunda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Alt kısımda yer almakta olan bağlantıya tıkladığınızda otomatik olarak SGK işyeri kazası bildirimi uygulamasına yönlendirilirsiniz.

Açılan sayfa içerisinde iş vereniniz tarafından iş yeri kazası bildirimi işlemi için kullanıcı kodunu ve işyeri şifresini girerek giriş sekmesine tıklaması gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan sayfa içerisinde durum ile ilgili istenmekte olan bilgilerin doğru bir şekilde girilerek bildiriminin yapılması gerekmektedir.

İnternet üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan bu iş yeri kazası bildirimi işlemi sigortalı çalışanların çeşitli sosyal haklardan ekstra olarak yararlanabilmesine olanak sağlamakta iken aynı zamanda da bu durumun bazı mağduriyetlere yol açması engellenmiş olmaktadır. Bu neden ile bu işlemin internet üzerinden kuruma bildirilerek yapılması sigortalı çalışanlar için önem arz ettiği gibi işverenler içinde elzem bir durumdur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder